A centre of excellence for children’s health focused on research and education and providing facilities for the Trust in partnership with three local universities.

Sited within the existing masterplan, and complementing Alder Hey in the Park, the open facing research unit offers views into the building and laboratory spaces for visiting clinicians, researchers and members of the public. The layout provides secure access to specific areas with privacy, within a safe working environment, whilst providing a sense of accessibility and visual connections to the park.

The concept design is based upon simple principles that support sustainability, practicality of use and ease of construction, carefully considering form and massing to respond to the aspect of the parkland to achieve connection with nature and to ensure passive environmental design is optimised.

Alder Hey
Alder_Hey_4

Alder_Hey_5

Alder_Hey_3

Alder_Hey_7

Alder_Hey_6

Data

Client Alder Hey Children's NHS Foundation Trust
City Liverpool
Value £11m
Area 3,000sqm

Related Projects