The School of Law and Social Justice is a major capital investment project which consolidates the existing fragmented schools into a combined facility with the transformation of the existing Cypress Building and addition of new extension and central atrium.

Located along Chatham Street, a primary artery through the south campus, the architectural expression of the new facility forms a strong identity, enhanced presence and sense of arrival with improved transparency through to the western landscaped gardens.

A range of innovative and adaptable environments including office, collaboration, breakout and meeting space are arranged in horseshoe form around the multi purpose atrium. This transparent and vibrant heart provides the school with a strong sense of unity and nurtures collaborative working and learning.

LL1

LL2

LL3

Data

Client University of Liverpool
City Liverpool
Value £14m
Area 6,190sqm