The building provides modern workspace for over 1,200 people in the science, technology and knowledge based sectors.

Located on the Newcastle Science Central site, one of the largest urban regeneration projects of its kind in the UK, it is designed to British Council for Office standards with an occupancy ratio of one person per 8sqm net of office space.

The building benefits from a generous double height shared reception and touchdown space along with a café.

Through expressing the structure of the building, and the rigour of the function within, we have achieved a well articulated architectural expression which has a high degree of transparency.

Colour and tone have been introduced to give the building richness and depth. The earthy copper tone of the building catches the sunlight, changing its look and feel throughout the day and providing a dramatic addition to the skyline of Newcastle.

Vehicular access, disabled parking and drop off points are incorporated into the adjacent public realm.

The building is designed to BREEAM Excellent standard and has an EPC rating of A.

Aerial View - North East-planning

Model

Perspective_Section

Internal

Data

Client Legal and General
City Newcastle Upon Tyne
Value £26m
Area 13,935sqm